Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2023
Gösterim: 875
YÜKSEKOKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNDEN TUBİTAK PROJESİ BAŞARISI
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen, 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 1. dönem kapsamında, Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Musa YALMAN’nın danışmanlığında ve Ön Lisans öğrencimiz Emre GÜLTEN yürütücülüğünde, "Farklı Hasat Zamanlarının Erdek Yağlık Zeytin (Olea europea L.) Çeşidinde Meyve ve Zeytinyağı Kalitesine Etkilerinin Belirlenmesi " başlıklı 1919B012304299 numaralı başvuru projesi, Gülhanım ÜLGER’in yürütücüsü olduğu ve Sevil AKSU’nun da araştırmacı olarak görev aldığı "Chia (Salvia Hispanica L.) Tohumu İlavelisinin Türk Lokumunun, Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisinin Belirlenmesi" başlıklı 1919B012302309 numaralı başvuru projesi, İsminur KESKİN yürütücülüğünde "Peynir Altı Suyu İlaveli Karadut Suyu ile Probiyotik Fonksiyonel Meyveli İçecek Üretimi" başlıklı 1919B012309045 numaralı başvuru projesi destek almaya hak kazanmıştır.