Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2020

Gösterim: 698

BASINDA TARIM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

BBB Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün’ün yöneticiliğinde başlayan panelde tarım sektöründe üretim ve ihracat yapan firma temsilcileri firmalarının başarı hikâyelerini, faaliyetlerini, ülkeye, sektöre, bölgeye yaptıkları katkıları ve hedeflerini anlattılar.

Panel bitiminde sahne de katılımcılar, öğrenciler, çiftçiler, vatandaşlar toplu fotoğraf çektirdi. İyi dilekler de bulunularak veda edildi.


Tarım Haftası etkinliklerinin öğleden sonra ki ikinci bölümü Balıkesir Büyük Şehirbelediyesine ait Avlu Kongre ve Sergi yerleşkesinde gerçekleştirildi. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, ilçe kaymakamları,  BBB Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey İl Tarım Heyeti, Merkez ve çevre ilçelerden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün organizasyonuyla merkez ve ilçelerden getirilen lise öğrencileri, çiftçiler, vatandaşlar fuaye alanında BBB’sinin ikramlarıyla ağırlandı. Protokol ve hazır bulunanlar  sırasıyla  fuaye alanında açılan Tarım Fotoğrafları Sergisini, Balıkesir’de tarımsal ve tarıma dayalı ürün ihracatı yapan firmaların açtığı standları, BBB Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın üretimlerinin yer aldığı stand ziyaret edildi,  ürünler incelendi.

Sergi ziyaretlerinden sonra konferans salonuna geçildi. Açılış konuşmasını yapan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Söğüt ülkemizde Tarım Öğretim ve Eğitiminin ilk olarak İstanbul Yeşilköy'deki Ayamama Çiftliği'nde kurulan Ayamama Ziraat Mektebi’n de, 10 Ocak 1846 yılında başladığını söyledi. Söğüt Türkiye'de tarımsal eğitimin güçlü bir gelenek ve birikime sahip olduğunu gelecekte daha da önem arzedeceğini vurguladı. Söğüt’ten sonra Balıkesir Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Ziya İlhan, Balıkesir’in tarım ve hayvancılık potansiyeliyle ilgili bilgiler vererek bu konuda yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmede bulundu.

https://www.anadoluizlenimleri.com/haber/tarim-haftasi-balikesirde-etkinliklerle-kutlandi


Fotoğraflar