Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2021

Gösterim: 853

Trakya Üniversiteler Birliği Tarafından Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Düzenlenen V. Lisansüstü Öğrenci Kongresi Başarıyla Gerçekleştirildi

Trakya Üniversiteler Birliği tarafından 2016 yılından itibaren her yıl birliğe üye üniversitelerin ev sahipliğinde düzenlenen lisansüstü öğrenci kongresinin beşincisi bu yıl Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

Çevrimiçi olarak gerçekleşen V. Lisansüstü Öğrenci Kongresi, 4 Kasım günü Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, TÜB Dönem Başkanı ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşen açılış programıyla başladı. Kongrenin açış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB), Türkiye’nin en aktif ve etkin Üniversite birliklerinin başında gelmekte ve yıl içerisinde 5 üniversitemiz işbirliğiyle Rektörlerin, akademisyenlerin, idari personelin ve öğrencilerin katılımıyla çok sayıda ortak etkinlik gerçekleştirilmektedir. Bu etkinliklerden bir kısmı da istikrarlı bir şekilde her yıl farklı bir üniversitede dönüşümlü olarak organize edilmektedir. Ülkemizin genç ve dinamik bir Üniversitesi olarak akademik çalışmaların ve etkinliklerin öneminin farkındayız. Bu bilinç ve farkındalık doğrultusunda kurulduğumuz günden bu yana sadece Bandırma’da değil, Türkiye’nin farklı şehirlerinde ve yurtdışında da çok sayıda kongre ve sempozyum düzenleyerek ulusal ve uluslararası alanda birçok üniversiteden akademisyeni bir araya getirerek bilim dünyasına katkı sunmayı hedefliyoruz. İnanıyorum ki bu Kongre’de de sunulacak olan hem deneysel hem de teorik çalışmalar sosyal bilimler, sağlık bilimleri ve de fen bilimlerinin ilgi alanına girecek çok sayıda yeni konuya ışık tutacak ve toplumların karşılaşabileceği olası problemlere çözümler sunacaktır. Şimdiden bildiri sahibi genç meslektaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum.” dedi. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in konuşmasının ardından açılış programında Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür de birer konuşma gerçekleştirerek lisansüstü öğrenci kongresinin önemine değinerek kongrenin başarılı geçmesi temennilerinde bulundular. 

2 gün süren V. Lisansüstü Öğrenci Kongresi’nde sosyal, sağlık ve fen bilimleri alanlarında 33 farklı oturumda, 270 katılımcı tarafından hazırlanan 174 bildirinin (sözlü ve poster) sunulması hakem sürecinin ardından uygun bulundu. Kongreye 62 farklı üniversiteden ve 11 farklı kamu ve özel sektör kurumu ile STK’lardan olmak üzere toplamda 73 kurumdan katılım sağlandı. Bildiri sahiplerinin 136 tanesi, yani yaklaşık yarısı, Trakya Üniversiteler Birliği’ne bağlı üniversitelerde öğrenim gören lisansüstü öğrencilerden, 156 tanesi diğer üniversitelerde öğrenim gören lisansüstü öğrencilerden ve 12 tanesi ise kamu ve özel sektör ile STK’larda görevli kişilerden oluşmaktadır.


Fotoğraflar