Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2021

Supernova Roket Takımımız ABD’de Gerçekleşecek IREC’22 Finaline Kabul Edildi

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde öğrenim gören, Havacılık ve Uzay Topluluğu üyesi olan öğrencilerimiz tarafından kurulan Supernova Roket Takımı, dünyanın en büyük ve en prestijli roket yarışması olan Intercollegiate Rocket Engineering Competition (IREC) 2022 yılı finallerine kabul edildi.

Supernova Roket Takımımız IREC’22 için İstanbul Teknik Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Gazi Üniversitesinin deneyimli roket takımları ile ortak bir çalışma yürüterek birinci ilerleme raporunu gönderdi ve 2022 yılı haziran ayı içerisinde ABD’nin New Mexico eyaletinde gerçekleşecek olan yarışmaya davet edildi. Bu büyük başarıya imza atan öğrencilerimizi tebrik ediyor, yarışmadan iyi bir netice almalarını diliyoruz.