Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2020

Gösterim: 1868

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 2019 - 2020 Yaz Öğretimi Süreçleri

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 2019 - 2020 Yaz Öğretimi Süreçleri

 

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN
 

2019-2020 Yaz Öğretimi Uygulama Esasları

* 2019- 2020 Yaz Öğretimi Üniversitemiz öğrencileri (Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Lisansüstü Öğrenciler Hariç) ve diğer Üniversite öğrencileri için yapılacaktır.

Yaz Öğretimi Döneminde Dersler 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı ile sınırlı olmak koşuluyla Uzaktan Öğretim senkron (eş zamanlı) olarak yapılacaktır.

* Yaz Öğretiminde eğitim-öğretim süresi beş (5) haftadır.

* Öğrencilerimiz Yaz Öğretiminde diğer yükseköğretim kurumlarından ders alabilirler ancak Üniversitemizde açılmış olan dersler diğer yükseköğretim kurumlarından alınamaz.

* Bir dersin devam şartını daha önce yerine getirmiş olan öğrenciler dâhil Yaz Öğretiminde derslere devam zorunludur.

* Yaz Öğretiminde ders almayı düşünen öğrenciler, Yaz Öğretimi akademik takvimi boyunca gerekli donanıma ve internet altyapısına sahip olmaları gerektiğini dikkate almalıdırlar.

* Yaz Öğretimi ücretleri Temmuz ayı içerisinde ayrıca duyurulacaktır.

Açılması İstenen Dersler için Talep Toplama (Önkayıt)

* OBS sisteminde görülen derslerin açılacağı kesin değildir. Derse kayıt yapan ve ücretini yatıran öğrenci sayısı en az 15 olduğunda ders açılmış olur.

* Yaz Öğretiminde Üniversitemiz öğrencileri ve Üniversitemizde Misafir öğrenci (Dışarıdan öğrenci) olacak ön kaydı onaylanan öğrenciler  04- 06 Ağustos 2020 (2019- 2020 Yaz Öğretimi Dönemi için) tarihlerinde ders kaydı yaparak sistemde çıkan ücreti Halk bankasına yatırabilirler.
 

Üniversitemizden Ders Alacak Diğer Üniversite Öğrencilerinin Yapacakları İşlemler

* Yaz Öğretiminde Üniversitemizde Misafir öğrenci (Dışarından öğrenci) olacak öğrenciler (Daha önce Üniversitemizden ders almış öğrenciler, yatay geçiş yapmış veya Üniversitemizden mezun olan öğrenciler hariç) https://obs.bandirma.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspx (Başvuru Ekranı Temmuz ayı içerisinde aktif edilecektir.) adresinden Yaz Öğretimi online başvuru yapmaları gerekmektedir.

* Yaz Öğretiminde Üniversitemizde Misafir öğrenci (Dışarından öğrenci) olacak öğrenciler (Daha önce Üniversitemizden ders almış öğrenciler, yatay geçiş yapmış veya Üniversitemizden mezun olan öğrenciler) ilgili birim öğrenci işleri ile iletişime geçeceklerdir.

* Yaz Öğretiminde Üniversitemizde Misafir öğrenci (Dışarıdan öğrenci) olacak öğrenciler Ön kayıt işlemini tamamlayan ve kaydı onaylanan öğrenciler ders kayıt sürecinde  yaz öğretimi takvimini takip etmeleri gerekmektedir.

* Yaz Öğretiminde Üniversitemizde Misafir öğrenci (Dışarıdan öğrenci) olacak Ön kaydı onaylanan öğrenciler  «obs.bandirma.edu.tr» adresinden OBS'ye giriş yapabilirler.

* Yaz Öğretiminde Üniversitemizde Misafir öğrenci (Dışarıdan öğrenci) olacak Ön kaydı onaylanan öğrencilerin öğrenci numarası TC kimlik numarası, şifreleri TC kimlik numarasının ilk 5 rakamıdır.
 

Derslere Kesin Kayıt İşlemi

* Yaz Öğretiminde en fazla 12 kredilik derse kayıt yaptırılabilir.

* Öğrenciler Yaz Öğretiminde ders seçimlerini, ücret ödemelerini ve danışman onaylarını Yaz Öğretimi Takviminde belirtilen tarihlerde Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden yapacaklardır.

* Ücret ödemesini yaptıktan sonra OBS üzerinden ders kaydınızı kesinleştirmeyi unutmayınız. Ders kaydınızı kesinleştirdikten sonra Danışmanınız ders kaydınızı onaylayacaktır. Ders kayıt onayı ile sorunlarınızı Danışmanınıza iletebilirsiniz.

* Açılmayan derslere kayıt yaptıran öğrenciler için ders değiştirme işlemi 07 Ağustos 2020 tarihinde yapılacaktır.
 

Sınavlar ve Değerlendirme ile İlgili Esaslar 

* Yaz Öğretiminde değerlendirme ve başarı notu, Üniversitemizin ön lisans ve lisans eğitim-öğretim yönetmeliğine göre yapılır.

* Ara sınavın başarı notuna etkisinin % 30, Yarıyıl sonu sınavının başarı notuna etkisinin ise % 70 olarak uygulanmasına devam edilecektir.

* Yaz Öğretimi sürecinde Ara Sınav ve Yarıyıl Sonu (Final) sınavları online sınav uygulanarak yapılacaktır.Yaz Öğretiminde mazeret ve bütünleme sınavı yapılamaz.

* Diğer üniversitelerden Üniversitemizin Yaz Öğretimine kayıt yaptıran öğrencilere, alıp başardıkları derslerin adını, kredisini ve başarı notunu gösteren bir belge verilir ayrıca bu bilgiler öğrencinin üniversitesine de gönderilir.
 

Yaz Öğretiminde Diğer Üniversitelerden Ders Alacak Öğrencilerimizin Yapacakları İşlemler

Yaz öğretiminde diğer Üniversitelerden ders alacak öğrencilerimiz için ilerleyen tarihlerde duyuru yapılacaktır.
 

  • Yaz Öğretimi Yönergesi için Tıklayınız...
  • Üniversitemiz Ders İçerikleri için Tıklayınız...
  • Yaz Öğretimi Akademik Takvimi İçin Tıklayınız...
  • 2019-2020 Yaz Öğretiminde Üniversitemizde Misafir Öğrenci (Dışarıdan Öğrenci) Olacak Öğrenciler İçin ''Online Ön Kayıt Kılavuzu'' İçin Tıklayınız...
  • Üniversitemiz Öğrencileri ve Yaz Öğretiminde Üniversitemizde Misafir Öğrenci (Dışarıdan Öğrenci) Olacak Öğrenciler için Ders Kayıt Ekranı https://obs.bandirma.edu.tr/