Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2020

Gösterim: 1018

Genel Bilgi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Bandırma Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Et ve Ürünleri Teknolojisi Programı: Et ve et ürünlerinin sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması, depolanması, taşınması ve tüketiciye ulaşması işlemlerini yürütecek teknik eleman yetiştiren bir programdır. İki yıllık ve dört sömestrden ibaret olan eğitim süresince teorik ve uygulamalı dersler verilmektedir.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Bandırma Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Et ve Ürünleri Teknolojisi Programı, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm lise ve dengi okullardan mezun olan kişilerin ÖSYM Başkanlığınca yapılan Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) girmeleri ve yeterli “TYT)” puanı almaları gerekir. Et ve Ürünleri Teknolojisi Programını bitirenlere “Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Bandırma Meslek Yüksekokulu Ön Lisans Diploması Et Teknikeri Ünvanı” verilir. Programa her yıl yaklaşık 30 öğrenci alınmaktadır. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 2.00 ortalamayı sağlamaları ve 30 iş gününü kapsayan bir stajı tamamlaması zorunludur.