Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2020

Gösterim: 779

Amaç

Et ve Ürünleri Teknolojisi programı; kasaplık hayvan ve kümes hayvanlarının kesimi, parçalanması, sınıflandırılması ve et ürünleri üretimi gibi işlemleri gerçekleştiren, elemanı yetiştirmek amacıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürütmektedir. Kasaplık hayvanların ve kümes hayvanlarının yetiştiriciliğinden başlayarak kesimi, karkas muayene ve muhafazası, parçalanması, sınıflandırılması, ambalajlanması, muhafaza edilmesi ve bunların et ürünlerine dönüştürülmesi, su ürünlerinin işlenmesi konularında eğitim almış, özel sektörün ve kamu kuruluşlarının çeşitli birimlerinde görev alacak,  teorik ve pratik bilgiler yanında et ve ürünlerinin işlenmesi, hijyeni, mikrobiyolojisi, kalite kontrolü gibi konularda da gerekli bilgilere sahip, araştırmacı ve bilimsel düşünebilen, bu bilgileri uygulamaya aktarabilecek, kamu (Et ve Balık Kurumu, Belediye mezbahaları, Tarım Bakanlığı’ nın ilgili birimleri vb.) ve özel sektör kuruluşlarının gereksinim duyduğu kalifiye ara teknik personelin yetiştirilmesi programın başlıca hedefleridir.

Bu programda öğrenim görmek isteyen adayların, Kimya ve biyoloji konularına ilgili ve bu alanda başarılı, Bedence sağlam, görme, tat ve koku alma duyuları gelişmiş olan, dikkatli ve sorumluluk sahibi, kimseler olmaları gerekmektedir.