Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2020

Gösterim: 823

Amaç

Gıda Teknolojisi Programı’nın amacı, öğrencilere sektörün talep ve gelişmelerine cevap verecek şekilde gıda biliminde bilgili, imalat işlemlerinde becerili, teknolojik ilkelere bağlı olarak üretim hattında çalışabilecek gıda yönetmelik ve mevzuatını uygulayabilecek, gıda laboratuvarlarında kalite ve kontrol yapabilecek nitelikte teorik bilgi ve beceri kazandırmaktır. Ayrıca bu bilgi ve becerilere sahip olan öğrenciler gıda endüstrisinde çalışacak “Nitelikli Eleman” gücünü oluşturacaktır. Gıda Teknolojisi Programı’ndan mezun olacak öğrenciler, okulumuzdaki mevcut laboratuvarda gıdaların bileşimi, işlenmesi, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri, kalite kontrolü, gıda ile ilgili mevzuatları ve işletme kontrolleri gibi işlemleri uygulayacak pratik bilgilere sahip olurlar.

 Bu programda öğrenim görmek isteyen adayların, kimya ve biyoloji konularına ilgili ve bu alanda başarılı, dikkatli ve sorumluluk sahibi kişiler olmaları gerekmektedir.