Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2022

Gösterim: 345

Genel Bilgiler

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Bandırma Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programına, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı lise ve dengi okullardan mezun olanlar/olacaklar, YKS puanlarına göre yerleşebilirler. Bunun için ÖSYM Başkanlığı’nca yapılan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS)'na girmeleri ve yeterli “TYT” puanı almaları gerekir. Gıda İşleme Bölümü'nde 2 Profesör ve 3 Dr. Öğretim Üyesi olmak üzere 5 öğretim üyesi görev yapmaktadır.

Programımızdan mezun olacak öğrencilerin, mesleki ve toplumsal etik değerlere sahip, üniversite sanayi işbirliği sonucunda etkin uygulamalı eğitim almış, kendi alanlarındaki yenilikleri takip edebilen nitelikli teknik elemanlar olarak yetiştirilmeleri hedeflenmektedir. 

Gıda Teknolojisi Programını bitirenlere “Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Bandırma Meslek Yüksekokulu Ön Lisans Diploması, Gıda Teknikeri Ünvanı” verilir. Et ve Ürünleri Teknolojisi Programını bitirenlere “Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Bandırma Meslek Yüksekokulu Ön Lisans Diploması, Et ve Ürünleri Teknikeri Ünvanı” verilir. Gıda Teknolojisi Programa her yıl örgün öğretime 50 ve ikinci öğretime ise 40 öğrenci alınmaktadır. Et ve Ürünleri Teknolojisi Programına ise 30 öğrenci alınmaktadır. Hem Gıda Teknolojisi Programında hem de Et ve Ürünleri Teknolojisi Programında 3 yarıyıl ders, 1 yarıyıl İşyeri Eğitimi ve Uygulaması olmak üzere 3+1 ders planı uygulanmaktadır.  Öğrencilerin mezun olabilmeleri için en az 2.00 genel not ortalamasını sağlamaları ve 70 iş günü işyeri eğitimi ve uygulamasını tamamlamaları zorunludur. 

Gıda Teknolojisi Programı'ndan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınnavı (DGS) ile Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Kimya, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarımsal Genetik Mühendisliği lisans progrramalarına dikey geçiş yapabilmektedirler.  Et ve Ürünleri Teknolojisi ön lisan programından DGS ile geçiş yapılabilecek Lisans programları ise Hayvansal Üretim ve Teknolojileri, Kimya, Su Ürünleri Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji, Zootekni, Beslenme ve Diyetetik, Gıda Mühendisliği ve Gıda Teknolojisi'dir.