Gösterim: 81
Akademik Danışman Toplu Öğrenci Görüşmeleri Gerçekleştirildi
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Bandırma Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı tarafından, öğrencilerin akademik gelişimlerini desteklemek ve eğitim süreçlerine rehberlik etmek amacıyla akademik danışman toplu görüşme etkinlikleri düzenlendi.
Etkinlikler, 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin katılımıyla, akademik danışmanların yürütücülüğünde gerçekleştirildi. Görüşmelerde, dönemle ilgili değerlendirmelerin yanı sıra öğrencilerin akademik ilerlemeleri ve kurumsal akreditasyon konusunda bilgilendirmeler yapıldı.
Görüşmelerde danışmanlar tarafından özellikle, akademik danışmanlık faaliyetlerinin yalnızca ders seçimiyle sınırlı olmadığı, öğrencilerin akademik, mesleki ve kişisel gelişimlerinin bütüncül biçimde desteklenmesi gerektiği vurgulandı. Bu kapsamda gerçekleştirilen toplu görüşmelerin, öğrencilerin aidiyet duygusunu güçlendirdiği ve eğitim süreçlerine aktif katılımlarını artırdığı ifade edildi.
Etkinliklerin sonunda, öğrenciler tarafından memnuniyet anketleri cevaplandırılmış ve bu anketler bölüm başkanlığı ile paylaşılarak ilerleyen dönemlerde bu tür etkinliklerin daha verimli hale gelmesi için gerekli iyileştirmelerin planlanması sağlanmıştır.