Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2024

Gösterim: 205

Yüksekokulumuz Tarafından Üniversitemizde “Yeşil Dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji” Konulu Seminer Düzenlendi.

"Türkiye Yüzyılının Başında" seminerleri kapsamında Bandırma Meslek Yüksekokulumuz tarafından "Yeşil Dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji" konulu seminer düzenlendi. 


Bandırma Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Nevzat Çalış moderatörlüğündeki seminere Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Hüseyin Yıldırım davetli konuşmacı olarak katıldı. Yoğun ilgiyle gerçekleşen seminere Bandırma Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Selçuk Baş ve öğretim üyeleriyle birlikte öğrenciler katılım gösterdi.


Seminer kapsamında “yeşil dönüşüm, yenilenebilir enerji, AB Yeşil Mutabakatı, sınırda karbon uygulaması ve emisyon ticaret sistemi” konularında güncel bilgiler paylaşıldı. Çevresel bozulmanın dünü, bugünü ve yarını hakkında çarpıcı konulara da değinilen programda, çevresel bozulma ile birlikte yeşil dönüşümün kaçınılmaz olduğu ve bu sürecin Türkiye açısından son derece önemli olduğu ifade edildi. Sunumun sonunda Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine dikkat çekildi. Seminer, konuklardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.