Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2024

Gösterim: 199

Üniversitemiz 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Önlisans ve Lisans Ders Kayıtları Hakkında Duyuru

Öğrencilerimiz Ders Kayıtlarını Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)  üzerinden 19 Şubat 2024 10:00 – 25 Şubat 2024 23:59 tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir.

Öğrenci Bilgi Sistemi şifresini unutan veya yeni kayıt olan öğrencilerimiz ''Şifre sıfırla butonu ile şifrelerini sıfırlayarak yada E - devlet şifreleri'' ile giriş yaparak  ders kayıtlarını yapabilirler.

İkinci öğretim öğrencileri, ikinci üniversite okuyan normal öğretim öğrencileri ile normal öğrenim süresinde mezun olamayan öğrencilerimiz ile Yabancı Uyruklu öğrencilerimiz 19 Şubat 2024  00:00 – 25 Şubat 2024 23:59 tarihleri arasında öğrenim ücretlerini ve katkı paylarını Öğrenci Numaraları ile Halk Bankası Şubelerinden veya Halk Bankası İnternet Şubesi /ATM'lerinden yatırılabilirler.

Harç- Katkı Payı Öğrenim Ücretleri için Tıklayınız. 

Örnek harç yatırma videosı için Tıklayınız.

2023-2024 Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Döneminde ders kayıtlarını “Tüm öğrencilerimizin” kendilerinin yapmaları gerekmektedir.

2023-2024 Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Döneminde Dersler seçilirken bölümün ders programlarına bakarak ders seçimi yapılması  gerekmektedir.

Öğrencilerimizin dersleri seçtikten sonra KONTROL ET butonuna ardından KESİNLEŞTİR butonuna basarak ders kayıtlarını kesinleştirmesi gerekmektedir.

Danışman Onayı olmayan ders kayıtları geçersizdir.

Ders Kayıtları Öğrencinin Sorumluluğundadır.

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında ve sonrasında kayıt olanlar, ikinci yarıyıl sonundan itibaren her yarıyıl sonunda genel not ortalaması 1,80’in altındaki önlisans ve lisans öğrencileri, takip eden yarıyılda en fazla 30 AKTS ‘lik derse kayıt yaptırabilirler. Genel not ortalaması her yarıyıl sonunda 1,80 ve üzerinde olan önlisans ve lisans öğrencileri ise takip eden yarıyılda en fazla 45 AKTS ‘lik derse kayıt yaptırabilirler.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında ve daha önceki yıllar da kayıt olanlar, ikinci yarıyıl sonundan itibaren her yarıyıl sonunda genel not ortalaması 1,80’in altındaki önlisans ve lisans öğrencileri, takip eden yarıyılda en fazla 24 kredilik derse kayıt yaptırabilirler. Genel not ortalaması her yarıyıl sonunda 1,80 ve üzerinde olan önlisans ve lisans öğrencileri ise takip eden yarıyılda en fazla 30 kredilik derse kayıt yaptırabilirler.

2016 ve sonrası kayıtlı olan öğrenciler not yükseltmek amacıyla ders seçemeyeceklerdir. Bütün derslerini başarıyla tamamladığı halde AGNO ’su 2,00 ‘ın altında olduğu için mezun olamayan öğrenciler Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Yönetmeliğinin altıncı fıkrasında belirtilen kredi sınırları içerisinde başarmış oldukları dersleri yeniden not yükseltmek amacıyla alabilirler.

2016 ve sonrası girişli öğrenciler 5. Yarıyıldan itibaren bulunduğu yarıyıla kadar tüm derslerini alıp başarmış olmak şartı ile genel not ortalaması 3,00 ve üstünde olan lisans öğrencileri; danışmanlarının onayı ile bir üst sınıftan kredi- akts sınırları içerisinde kalarak derslere kayıt yaptırabilirler.

2015 ve öncesi kayıtlı olan Lisans öğrencileri not yükseltmek amacıyla kredi sınırları içerisinde başarmış oldukları dersleri yeniden not yükseltmek amacıyla alabilirler.

Yabancı Diller Yüksekokulu’nda öğrenim gören; İkinci öğretim öğrencileri ve ikinci üniversite okuyan normal öğretim öğrencileri katkı payı - öğrenim ücretlerini 19 Şubat 2024 – 25 Şubat 2024 23:59 tarihleri arasında Öğrenci Numarası ile Halk Bankası Şubelerinden veya Halk Bankası İnternet Şubesi / ATM'lerinden yatırabilirler.

Lisans Programlarında 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Hazırlık okuyan öğrenciler ile Lisans Programlarına 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ve sonrasında kayıt olan öğrenciler (Tüm 3. Sınıf Öğrencileri) Üniversite Seçmeli Ders havuzundan 5. ve 6. yarıyıllarında birer adet olmak üzere eğitim-öğretim süreleri boyunca İKİ DERS almak zorundadır.

Üniversite seçmeli derslerinden ilgili dersi Öğrenci Bilgi Sisteminden (OBS) seçerken sistem performansı açısından 9 adet ders listelenmektedir. Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) ders seçme ekranının sağ alt köşesinden "Tüm Dersleri Listele" butonuna tıklayarak açılan tüm derslere ulaşabilirsiniz. USD Seçme Ekranı ve USD Ders Listesi İçin Tıklayınız.

Ders kayıt işlemleri ile ilgili örnek video için tıklayınız.