Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2022

TUBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı (TUBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programı Başkanlığınca Ön Lisans ve Lisans öğrencilerinin, ülkemizinin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini arttıracak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları düzenlemektedir. 2022 yılında onuncu kez düzenlenecek olan sözkonusu yarışmanın ilanı www.tubitak.gov.tr/bideb/2242 adresinde yayınlanmış olup, başvurular 12 Mayıs 2021 tarihine kadar e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden çevrimiçi olarak alınacaktır.

Yarışma kategorileri olarak Akıllı Şehirler ve Ulaşım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Eğitim, Enerji ve Çevre, Gıda ve Tarım, Makine İmalatı ve Otomotiv, Sağlık, Savunma, Uzay ve Havacılık, Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik konuları belirlenmiştir.