Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2020

Gösterim: 780

Kazanımlar

Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, kamu veya özel sektöre ait işletmelerde kasaplık hayvanlar, kümes hayvanları ve su ürünlerinin yetiştiriciliği, kesimi, parçalanması, sınıflandırılması, muhafazası, et ürünlerinin hijyenik şartlarda üretimi, paketlenmesi, uygun koşullarda muhafaza edilmesi, kalite kontrolü ve pazarlanması gibi üretim aşamalarının planlanması ve yürütülmesini sağlamaktadırlar. Öğrenciler özel sektöre ait kırmızı ve beyaz et işleyen işletmelerde görev alabilmelerinin yanı sıra kendi işyerlerini de kurabilmektedir. Teknikerler, Et ve Balık Kurumu, Belediye Mezbahaları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ nın ilgili birimleri gibi kamu kuruluşlarında da istihdam edilebilmektedirler.

Mezunlar “Meslek Yüksekokulu Mezunları ve Açık öğretim Ön lisans Mezunlarının Lisans Programına Geçiş Yönetmeliği”nden yararlanarak alanlarında kontenjan açıldığı takdirde dikey geçiş sınavı ile;

-Beslenme ve Diyetetik

-Gıda Mühendisliği

-Kimya

-Ziraat Mühendisliği

-Hayvansal Üretim

-Su ürünleri Mühendisliği

-Tarımsal Biyoteknoloji

-Zooteknik

Lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

Aynı zamanda Açık Öğretim Fakültesi İşletme ve İktisat Programları’na kayıt yaptırarak öğrenimlerine devam edebilmektedirler.