Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2021

Gösterim: 13038

Bilgisayar Programcılığı

Bilgisayar Programcılığı Programımız 2019 - 2020 akademik yılında eğitim-öğretime başlayacak olup 3+1 programı ile öğrencilerine anlaşmalı iş yerlerinde staj ve deneyim imkanı sunmaktadır. Bu programın temel amacı hızla gelişen teknolojiler ile birlikte; Bilişim teknolojileri alandaki gelişmeleri takip edebilen, temel programlama mantığı, veri tabanı, internet programcılığı, ağ sistemleri, web tasarımı, bilgisayar donanımı konularında teorik ve pratik bilgiler ile eğitilen, sektörün alanı ile ilgili ihtiyaçlarını karşılayabilecek gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış ve alanı ile ilgili sorunlara çözüm üretebilme yeteneğine sahip bireyler yetiştirmektir.

Bilgisayar programcılığı bölümü iş hayatının ve toplumsal yaşamın sorunlarıyla ilgili bilgileri toplama ve toplanan bu bilgileri işlemeye yönelik ve ortada bir sorun varsa ve bu sorun için çözüm üretebilecek ve bu sorun için algoritmalar, programlar geliştirebilecek nitelikli elemanlar yetiştirmek bu bölümün amaçları arasındadır. İlk yılını okulda uygulamalı eğitimlerle tamamlayan öğrencilerimiz, ikinci sınıfta istediği yarı yılda, istediği iş yerinde staj yaparak alanında sektör tecrübesi edinerek mezun olma imkanına sahip olacaktır.

Bu programda, öğrencilerimizin gelişimlerini desteklemek adına kırkar adet bilgisayar barındıran 2 laboratuvarlarımızda uygulamaya dönük dersler işlenmektedir.

Bu programdan mezun olan öğrenciler, sektörün ihtiyaç duyduğu yazılım, ağ ve internet teknolojilerini bilen ve bu alanda uygulama yapan bütün sanayi kuruluşlarında, hizmet alanlarında sistem çözümleyicisi, uygulama programcısı, yazılım üreten ve pazarlayan işletmelerde ve bilgi işlem merkezlerinde sistem programcısı, analisti veya testçisi olarak ya da yönetim bilişim sistemleri alanlarında, veri tabanı yönetmeni olarak çalışabilme imkânına sahip olacaktır.

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri:
Programda eğitim ve öğretim; teorik, uygulama, proje ve laboratuar çalışmaları şeklinde sürdürülmektedir. Öğrencilerin problem çözme, düşünme becerilerini ve hayat boyu öğrenme  yeteneklerini güçlendirecek şekilde donatılmış bir müfredat uygulanmaktadır. 

3+1 Eğitim Modelinin amacı nedir ?

Temel amacı belirli mesleklere yönelik nitelikli insan gücü yetiştirmek olan Meslek Yüksekokullarında, öğrencilerin istihdama yönelik yetişmelerini sağlamak amacı ile Eğitim Öğretimin; 3 döneminin okulda ders, 1 döneminin ise tam zamanlı olarak işletmelerde uygulamalı yapılması ile istihdam edilebilme imkânlarını artırmaktır.

3+1 Eğitimin Öğrenciye Yararları 

  • Özgüveni artacak, sorumluluk duygusu ve çalışma alışkanlıkları olumlu yönde gelişecektir.
  • Teorik bilgileri uygulama ile bütünleştirerek uygulama becerisine sahip olacaktır.
  • Sorumluluk artacak, takım çalışması yapabilme yeteneğini kazanacaktır.
  • Günün teknolojisini görerek yetiştiği için iş bulma imkânı kolaylaşacaktır
  • Gelecek ile ilgili hedeflerini şekillendirecek ve kariyer planlaması yapacaktır
  • İş dünyasının gerçekleri ile daha erken tanışacak ve uyum süreci hızlanacaktır.
  • Kendi parasını kazanmanın hazzını tadacaktır.
  • Kendini tanıyacak ve yeteneklerinin farkına varacaktır.
  • İş hayatının tüm şartlarını daha erken öğrenecektir
  • İşletmelerde karşılaşılan sorunları gözlemleyerek çözüm yöntemleri aramaya başlayacak ve bilgiye hızlı ulaşma becerisi kazanacaktır.
  • Takım çalışmalarında bulunan öğrenci kişisel ve sosyal gelişimini tamamlayabilecektir
  • Aynı alanda mezun olan öğrenciler arasında rekabet avantajı elde etmiş olacaktır
  • Özgeçmişinde 4 aylık bir iş deneyiminin yanı sıra, yeni iş başvurularında referans olacak iş dünyasının seçkin insanlarıyla tanışmış, sosyal ağlar kurmuş olacaktır.

 

AKADEMİK KADRO:

DR. ÖĞR.ÜYESİ OĞUZHAN KIVRAK

ÖĞR.GÖR. SEDAT ERSÖZ